Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan!

Groene wanden

De vraag naar volledig dichte groene wanden is de laatste jaren in veel bedrijven sterk toegenomen. Een groene scheidingswand is behalve functioneel ook zeer aantrekkelijk, en wordt dankbaar ingezet in kantoren, eetplaatsen, showrooms enz. (Klik op de foto's om deze groter te zien.)
Het aanmaken van 'groene wanden' gebeurt als volgt: er wordt gestart met een hydrocultuur bak op zwenkwieltjes (afmetingen : 90 x 35 cm). Daarover wordt een op maat gemaakte inox mantel geschoven. De onderkant van deze mantel blijft 1 à 2 cm boven de grond hangen, waardoor de wieltjes onzichtbaar worden. Daarna wordt een klimrek aangebracht (totale hoogte inclusief plantenbak : 1m65). Dit klimrek is een geperforeerde inox plaat. De kleine gaten zullen dienen om de omhooggroeiende ranken vast te maken, door middel van groen gelakte binddraad.
De plantensoort is Scindapsus (Epipremnum pinnatum 'Aureum'), één van de sterkste kruipende kamerplantensoorten. Deze wordt via het systeem hydrocultuur in de bak aangebracht en onderaan aan het klimrek opgebonden. De tijdsduur voor een volledige begroeiing van het klimrek bedraagt anderhalf jaar. Op de afbeelding linksonder ziet u het resultaat van 10 maanden. Eenmaal volledig begroeid (zie afbeeling rechtsonder), beperkt het onderhoud zich tot bijknippen, of leiden langsheen minder begroeide zones.